Suolaiset piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tämä suolainen piirakkapohja soveltuu myös pellillä valmistettavaan piirakkaan. Tee ohje silloin kaksinkertaisena.
Ohje: Miia Ketonen ja Tiina Toppari
Ainesosat
Taikina: | |
120 g | maidotonta margariinia |
2 dl | kvinoahiutaleita |
1,5 tl | suolaa |
3 dl | amaranttitäysjyväjauhoja |
2,25 dl | vettä |
Vuokaan: | |
2 rkl | maidotonta margariinia |
1 rkl | amaranttijauhoja |
Linkitetyt ruoka-aineet:
kvinoa, ruokasuola, amarantti/revonhäntä, vesi, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl
1. Sulata rasva. Sekoita rasvaan kvinoahiutaleet.
2. Lisää taikinaan suola, amaranttijauhot ja neste. Sekoita. Taikina on melko löysää.
3. Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Levitä taikina lusikalla vuokaan.
4. Täytä mieluisilla täytteillä ja paista kypsäksi.