Suolainen piirakkapohja resepti

Suolainen piirakkapohja
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä suolainen piirakkapohja soveltuu myös pellillä valmistettavaan piirakkaan. Tee ohje silloin kaksinkertaisena.

Ohje: Miia Ketonen ja Tiina Toppari

Ainesosat

Taikina:  
120 g maidotonta margariinia
2 dl kvinoahiutaleita
1,5 tl suolaa
3 dl amaranttitäysjyväjauhoja
2,25 dl vettä
Vuokaan:  
2 rkl maidotonta margariinia
1 rkl amaranttijauhoja
Linkitetyt ruoka-aineet: kvinoa, ruokasuola, amarantti/revonhäntä, vesi, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl

1. Sulata rasva. Sekoita rasvaan kvinoahiutaleet.

2. Lisää taikinaan suola, amaranttijauhot ja neste. Sekoita. Taikina on melko löysää.

3. Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Levitä taikina lusikalla vuokaan.

4. Täytä mieluisilla täytteillä ja paista kypsäksi.