Suklaavaahto kikherneliemestä resepti

Suklaavaahto kikherneliemestä
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Säilykekikherneen liemi vaahtoutuu kananmunan valkuaisen tavoin. Vaahdon yleisin käyttötarkoitus on marenkitaikinassa, mutta vaahto toimii myös kuohkeana suklaajälkiruokana. Lisäksi tämä jälkiruoka sisältää huomattavasti vähemmän rasvaa kuin vispikermaan tai maidottomaan vispikermavalmisteeseen tehty suklaavaahto. Vaahto kestää hyvin muodossaan, joten voit valmistaa sen jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Ainesosat

180 g maidotonta tummaa suklaata
2,5 dl säilykekikherneen lientä eli aquafabaa
3 rkl siirappia
3 tl vanilliinisokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: siirappi, kaakaopapu/massa, ruokosokeri, kaakaovoi, kaakaojauhe, kikherne, vesi, merisuola, keinotekoinen aromi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Jätä halutessasi osa suklaasta koristeluun. Sulata muu suklaa varoen vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Jätä odottamaan.

2. Valuta säilykekikherneistä liemi. Mittaa isoon kulhoon 2,5 dl lientä ja siirappi.

3. Vatkaa sähkövatkaimella 5 minuuttia kuohkeaksi vaahdoksi.

4. Lisää suklaasula vaahdon joukkoon koko ajan pienellä teholla sekoittaen. Lisää myös vanilliinisokeri.

5. Jaa vaahto tarjoiluastioihin. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 1 tunti ennen tarjoilua.

6. Koristele vaahto esimerkiksi suklaarouheella.