
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Säilykekikherneen liemi vaahtoutuu kananmunan valkuaisen tavoin. Vaahdon yleisin käyttötarkoitus on marenkitaikinassa, mutta vaahto toimii myös kuohkeana suklaajälkiruokana. Lisäksi tämä jälkiruoka sisältää huomattavasti vähemmän rasvaa kuin vispikermaan tai maidottomaan vispikermavalmisteeseen tehty suklaavaahto. Vaahto kestää hyvin muodossaan, joten voit valmistaa sen jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
Ainesosat
180 g | maidotonta tummaa suklaata |
2,5 dl | säilykekikherneen lientä eli aquafabaa |
3 rkl | siirappia |
3 tl | vanilliinisokeria |
Valmistusohje
1. Jätä halutessasi osa suklaasta koristeluun. Sulata muu suklaa varoen vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Jätä odottamaan.
2. Valuta säilykekikherneistä liemi. Mittaa isoon kulhoon 2,5 dl lientä ja siirappi.
3. Vatkaa sähkövatkaimella 5 minuuttia kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Lisää suklaasula vaahdon joukkoon koko ajan pienellä teholla sekoittaen. Lisää myös vanilliinisokeri.
5. Jaa vaahto tarjoiluastioihin. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 1 tunti ennen tarjoilua.
6. Koristele vaahto esimerkiksi suklaarouheella.