Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Suklaatäytekakku täytetään vadelmalla ja koristellaan persikalla. Kokeile vadelman tilalla myös mansikkaa tai mustaherukkaa. Kakku kannattaa nostaa jääkaapista pöytään 15-30 minuuttia ennen tarjoilua, jotta kuorrute leikkautuu kauniisti.
Ainesosat
Pohja: | |
100 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | säilykepersikan lientä |
0,5 dl | vettä |
1,5 dl | sokeria |
2 dl | perunajauhoa |
1,5 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
2 tl | vanilliinisokeria |
2,5 tl | leivinjauhetta |
Kostutus: | |
3 rkl | vettä |
Täyte: | |
1 dl | vadelmahilloa |
2 dl | pakastevadelmia (kotimaisia) |
Kuorrute: | |
90 g | kookosrasvaa |
1,75 dl | tomusokeria |
0,75 dl | tummaa kaakaojauhetta |
Koristelu: | |
200 g | säilykepersikoita |
Valmistusohje
1. Tee kakkupohja. Sulata rasva ja sekoita siihen säilykeliemi ja vesi.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne kerralla rasva-mehuseokseen. Älä vaivaa taikinaa.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 x 30 cm).
4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuin nostat sen leivinpaperin avulla pois vuoasta.
5. Leikkaa kakku kahteen yhtä suureen osaan.
6. Kostuta toinen kakkulevy sivelemällä levylle useita kerroksia vettä. Levitä päälle hillo ja murenna pakastevadelmat. Nosta päälle toinen levy ja kostuta.
7. Valmista kuorrute. Sulata kookosrasva. Sekoita vähän jäähtyneeseen rasvaan tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi.
8. Valuta kuorrute lusikalla kakun päälle ja reunoille. Siisti lopuksi kakkulautanen kostealla talouspaperilla.
9. Koristele kakku persikoilla.