Suklaapuuro teffistä resepti

Suklaapuuro teffistä
Puurot

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Suklaapuuro valmistetaan perinteisesti vehnää sisältävistä mannasuurimoista ja kaakaojauheesta. Vehnätön suklaapuuro onnistuu erinomaisesti teffhiutaleista, jotka jo värinsä puolesta sopivat mainiosti kaakaon kaveriksi. Tässä reseptissä puuro keitetään veteen, mutta voit keittää sen myös ruokavalioon sopivaan kasvijuomaan. Suklaapuuro maistuu välipalana tai jälkiruuaksi esimerkiksi marjojen kanssa.

Ainesosat

1 l vettä
2,5 dl teffhiutaleita
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
0,75 dl sokeria
ripaus suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, ruokasuola, teff, kaakaojauhe, kaakaovoi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Kiehauta neste kattilassa.

2. Sekoita kulhossa huolellisesti hiutaleet, kaakao ja sokeri. Lisää nesteeseen koko ajan vispaten.

3. Anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia. Kytke liesi pois päältä ja anna hautua vielä toiset 10 minuuttia kannen alla.

4. Mausta suolalla ja tarjoile.