
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Munaton, maidoton, vehnätön ja gluteeniton suklaapiirakka, joka maistuu monille. Käytä kuorrutuksessa soseen sijaan pienempi määrä kahvia, jos haluat piirakkaan mokkapala-makua.
Tämä piirakka tehtiin uunivuokaan (24 cm x 34 cm). Jos haluat tehdä uunipellillisen, tee taikina kaksinkertaisena. Uunipellin koosta riippuen, piirakasta tulee ehkä vähän paksumpi.
Ainesosat
200 g | maidotonta margariinia |
4 dl | hedelmäsosetta (esim. ananas) |
2,5 dl | sokeria |
6,5 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
3 tl | leivinjauhetta |
3 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
Kuorrute: | |
3 dl | tomusokeria |
2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
3 rkl | maidotonta margariinia |
5 rkl | hedelmäsosetta (esim. ananas) |
Koristelu: | ruokavalioon sopivia nonparelleja (tarkista ainesosat) |
Valmistusohje
1. Sulata rasva.
2. Sekoita hiukan jäähtynyt rasva, hedelmäsose ja sokeri sekaisin. (Jos hedelmäsose on kovin kiinteää, voit lisätä joukkoon tilkan vettä.)
3. Sekoita kuivat aineeet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunivuokaan (24 cm x 34 cm). Tasoita pinta.
5. Paista 175-asteisessa kiertoilmauunissa (tai 200-asteisessa tasalämpöuunissa) n. 18 minuuttia.
6. Anna jäähtyä, ennen kuin siirrät piirakkaa.
7. Valmista kuorrute. Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon. Lisää sulatettu rasva ja hedelmäsose (tai pienempi määrä kahvia). Sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute heti piirakan päälle ja koristele ruokavaliosi huomioiden.