
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tässä kakku suklaannälkään. Kakku on erittäin suklainen ja keskeltä vanukasmainen. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista ja tarjoilua. Kuumana kakun keskus on nestemäinen, mutta jäähtyessään se jähmettyy jonkin verran.
Ainesosat
150 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | sokeria |
3 | kananmunaa |
3,5 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
0,5 tl | leivinjauhetta |
0,5 tl | vanilliinisokeria |
2 rkl | tummaa kaakaota |
150 g | maidotonta tummaa suklaata |
Voiteluun: | maidotonta margariinia |
Jauhotukseen: | tummaa kaakaota |
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri.
2. Vatkaa munat joukkoon yksitellen.
3. Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa. Lisää taikinaan siivilän läpi.
4. Sulata suklaa ja lisää taikinaan.
5. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisija n. 24 cm). Vaihtoehtoisesti laita vuokaan reilun kokoinen leivinpaperi. Kumoa taikina vuokaan.
6. Paista 200-asteisessa uunissa 13-15 minuuttia. Mutakakun kuuluu jäädä keskeltä pehmeäksi ja kosteaksi. Anna kakun jäähtyä ja asettua.
7. Aseta vuoan päälle tarjoilulautanen, pidä vuoasta ja lautasesta kiinni ja käännä kakku ylösalaisin lautasen päälle. Koristele halutessasi esimerkiksi tomusokerilla.