Suklaamutakakku resepti

Suklaamutakakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkullinen suklaamutakakku saa jäädä keskeltä hieman valuvaksi. Nauti esimerkiksi vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa (tarkista sopivuus ruokavalioon).

Ainesosat

150 g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaota
150 g tummaa suklaata
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, tattari, maissijauho, perunatärkkelys(jauho), psylliumsiemen, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, kaakaojauhe, kaakaovoi, kaakaopapu/massa

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää siivilän läpi taikinaan.

3. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai varoen mikroaaltouunissa. Lisää taikinaan.

4. Leikkaa irtopohjavuokaan pohjaa reilusti suurempi, pyöreä leivinpaperipala. Kaada taikina vuokaan leivinpaperin päälle.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän valuva. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa. Ota kakku vuoasta, irrota paperi ja nosta kakku varovasti tarjoiluvadille.