Suklaamutakakku resepti

Suklaamutakakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkullinen muunnos perinteisestä mutakakusta. Voit paistaa kakun myös korkeareunaisessa piirakkavuossa. Vuokaan kannattaa laittaa leivinpaperi, jotta saat nostettua jäähtyneen kakun kokonaisena pois vuoasta.

Ohje: Miia Ketonen ja Tiina Toppari

Ainesosat

0,75 dl vahvaa kahvia
150 g maidotonta margariinia
150 g maidotonta tummaa suklaata
1 dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 kananmunaa
2 dl sokeria
Vuokaan:  
1 rkl maidotonta margariinia
2 rkl gluteenittomia korppujauhoja
Linkitetyt ruoka-aineet: kahvipapu, kananmuna, ruokosokeri, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe, tattari, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, peruna (juures), E300, E331

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Keitä kahvi ja anna jäähtyä.

2. Sulata rasva kattilassa. Ota kattila levyltä ja lisää rasvan joukkoon suklaa paloina. Sekoita, kunnes suklaa hieman sulaa.

3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään erillisessä kulhossa.

4. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun se on vaaleaa ja säilyttää muotonsa, kun nostat vatkaimen pois kulhosta.

5. Yhdistä vaahtoon jauhoseos varovasti nostellen. Lisää jäähtynyt kahvi.

6. Kääntele rasva-suklaaseos muiden aineiden joukkoon.

7. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisija 25 cm). Kumoa taikina vuokaan.

8. Paista 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta.
 
Koristele halutessasi jäähtynyt kakku tomusokerilla.