
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Herkullinen muunnos perinteisestä mutakakusta. Voit paistaa kakun myös korkeareunaisessa piirakkavuossa. Vuokaan kannattaa laittaa leivinpaperi, jotta saat nostettua jäähtyneen kakun kokonaisena pois vuoasta.
Ohje: Miia Ketonen ja Tiina Toppari
Ainesosat
0,75 dl | vahvaa kahvia |
150 g | maidotonta margariinia |
150 g | maidotonta tummaa suklaata |
1 dl | tattarijauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
3 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
3 | kananmunaa |
2 dl | sokeria |
Vuokaan: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
2 rkl | gluteenittomia korppujauhoja |
Valmistusohje
1. Keitä kahvi ja anna jäähtyä.
2. Sulata rasva kattilassa. Ota kattila levyltä ja lisää rasvan joukkoon suklaa paloina. Sekoita, kunnes suklaa hieman sulaa.
3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään erillisessä kulhossa.
4. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun se on vaaleaa ja säilyttää muotonsa, kun nostat vatkaimen pois kulhosta.
5. Yhdistä vaahtoon jauhoseos varovasti nostellen. Lisää jäähtynyt kahvi.
6. Kääntele rasva-suklaaseos muiden aineiden joukkoon.
7. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisija 25 cm). Kumoa taikina vuokaan.