
Makeat piparit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Laidoilta rapeat ja sisältä mehevät suklaamurukeksit hurmaavat herkuttelijan. Taikina on helppo valmistaa. Voit vaihdella kekseihin käyttämääsi suklaata ja hiutaleita. Kokeile ruokavalion rajoissa myös rusinoita tai kuivattuja karpaloita.
Ainesosat
2 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 tl | leivinjauhetta |
ripaus | suolaa |
1,5 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
1 dl | sokeria |
45 g | maidotonta tummaa suklaata |
100 g | maidotonta margariinia |
0,5 dl | hedelmäsosetta (esim. persikasta) |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokasuola, ruokosokeri, persikka/nektariini, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, gluteeniton kaura, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
18
kpl
1. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
2. Rouhi suklaa. Lisää kuiviin aineisiin.
3. Sulata rasva. Lisää kuiviin aineisiin yhdessä hedelmäsoseen kanssa.
4. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi esimerkiksi sähkövatkaimen taikinakoukuilla.
5. Ota taikinasta nokareita. Pyörittele palloiksi. Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä leviämisvaraa. Litistä palloja hieman lyttyyn.
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.