Suklaamurukeksit resepti

Suklaamurukeksit
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Laidoilta rapeat ja sisältä mehevät suklaamurukeksit hurmaavat herkuttelijan. Taikina on helppo valmistaa. Voit vaihdella kekseihin käyttämääsi suklaata ja hiutaleita. Kokeile ruokavalion rajoissa myös rusinoita tai kuivattuja karpaloita.

Ainesosat

2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl sokeria
45 g maidotonta tummaa suklaata
100 g maidotonta margariinia
0,5 dl hedelmäsosetta (esim. persikasta)
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, ruokosokeri, persikka/nektariini, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, gluteeniton kaura, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
18
kpl

1. Sekoita kuivat aineet kulhossa.

2. Rouhi suklaa. Lisää kuiviin aineisiin.

3. Sulata rasva. Lisää kuiviin aineisiin yhdessä hedelmäsoseen kanssa.

4. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi esimerkiksi sähkövatkaimen taikinakoukuilla.

5. Ota taikinasta nokareita. Pyörittele palloiksi. Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä leviämisvaraa. Litistä palloja hieman lyttyyn.

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.