Suklaamukikakku vehnästä resepti

Suklaamukikakku vehnästä
Makeat kakut
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Mukikakku on helppo ja nopea herkku. Maidoton ja munaton suklaamukikakku onnistuu tällä reseptillä. Valitse täytteeksi ruokarajoitteisiin sopiva suklaa tai jätä suklaanpala reseptistä pois. Nauti lämmin kakku hillon tai ruokavalioon sopivan jäätelön kera.

Kuvassa näkyy kaksi mukikakkua eli taikina tehtiin kaksinkertaisena.

Ainesosat

0,25 dl vehnäjauhoa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
0,25 tl vanilliinisokeria
0,25 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
0,25 dl vettä
1 rkl rypsiöljyä
1 pala maidotonta tummaa suklaata
Linkitetyt ruoka-aineet: vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, ruokosokeri, vesi, kaakaojauhe, kaakaovoi, keinotekoinen aromi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy, kaakaopapu/massa

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
1
kpl

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Lisää neste ja rasva. Sekoita, kunnes taikinassa ei ole enää paakkuja.

3. Lusikoi taikina mukiin. Jos käytät suklaata, paina suklaapala taikinaan lusikalla.

4. Kypsennä mukikakku mikroaaltouunissa ilman kantta 800 watin teholla 1 minuutti. Nosta valmis kakku varoen pois uunista, sillä muki on kuuma.

Jos valmistat kerralla useamman mukikakun, kypsennä jokainen yksitellen mikroaaltouunissa.