
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Helppo jälkiruoka syntyy nopeasti mikroaaltouunissa. Taikinaan painettu suklaapala on ihana yllätys keskellä kakkua. Tarkista, että käyttämäsi muki on mikroaaltouuninkestävä. Voit tarjoilla valmiin mukikakun kanssa esimerkiksi ruokavalioon sopivaa jäätelöä, marjoja tai hilloa.
Reseptikuvassa näkyy neljä mukikakkua. Jos haluat tehdä neljä mukikakkua, valmista resepti nelinkertaisena: 1 dl gluteenitonta jauhoseosta, 4 rkl kaakaojauhetta, 1 tl vanilliinisokeria, 1 tl leivinjauhetta, 4 rkl sokeria, 1 dl vettä, 4 rkl rypsiöljyä, 4 palaa maidotonta tummaa suklaata.
Ainesosat
0,25 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
0,25 tl | vanilliinisokeria |
0,25 tl | leivinjauhetta |
1 rkl | sokeria |
0,25 dl | vettä |
1 rkl | rypsiöljyä |
1 pala | maidotonta tummaa (minttu)suklaata |
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää neste ja rasva. Sekoita, kunnes taikinassa ei ole enää paakkuja.
3. Lusikoi taikina mukiin. Paina suklaapala taikinaan lusikalla.
4. Kypsennä mukikakku mikroaaltouunissa ilman kantta 800 watin teholla 1 minuutti. Nosta valmis kakku varoen pois uunista, sillä muki on kuuma.
Jos valmistat kerralla useamman mukikakun, kypsennä jokainen yksitellen mikroaaltouunissa.