Suklaakiisseli soijajuomasta resepti

Suklaakiisseli soijajuomasta
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Suklaakiisseli on helppo ja herkullinen jälkiruoka. Se maistuu joko heti valmistamisen jälkeen lämpimänä tai myöhemmin jääkaappikylmänä. Tässä reseptissä kiisseli valmistetaan soijajuomasta, mutta voit käyttää myös jotakin toista ruokavalioon sopivaa kasvijuomaa.

Ainesosat

6 dl maustamatonta soijajuomaa
0,5 dl sokeria
0,75 dl maissitärkkelystä
4 rkl tummaa kaakaota
1,5 tl vanilliinisokeria
ripaus suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, ruokasuola, vesi, soijapapu, E340, E170, keinotekoinen aromi, luontainen määrittelemätön aromiuute, E418, E101, maissitärkkelys, kaakaojauhe, kaakaovoi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Sekoita kattilassa kylmä juoma, sokeri, maissitärkkelys ja kaakaojauhe. Vispaa tarvittaessa käsivatkaimella, jotta saat kaakaojauheen liukenemaan.

2. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan rauhallisesti pohjia myöten sekoittaen. Keitä 2-3 minuuttia sekoitellen.

3. Nosta kattila pois liedeltä. Lisää vanilliinisokeri ja ripaus suolaa.

4. Kaada kiisseli tarjoiluastioihin ja ripottele halutessasi pinnalle sokeria, jottei kiisselin pintaan muodostu kuorta.