
Jälkiruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Suklaakiisseli on helppo ja herkullinen jälkiruoka. Se maistuu joko heti valmistamisen jälkeen lämpimänä tai myöhemmin jääkaappikylmänä. Tässä reseptissä kiisseli valmistetaan soijajuomasta, mutta voit käyttää myös jotakin toista ruokavalioon sopivaa kasvijuomaa.
Ainesosat
6 dl | maustamatonta soijajuomaa |
0,5 dl | sokeria |
0,75 dl | maissitärkkelystä |
4 rkl | tummaa kaakaota |
1,5 tl | vanilliinisokeria |
ripaus | suolaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, ruokasuola, vesi, soijapapu, E340, E170, keinotekoinen aromi, luontainen määrittelemätön aromiuute, E418, E101, maissitärkkelys, kaakaojauhe, kaakaovoi
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Sekoita kattilassa kylmä juoma, sokeri, maissitärkkelys ja kaakaojauhe. Vispaa tarvittaessa käsivatkaimella, jotta saat kaakaojauheen liukenemaan.
2. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan rauhallisesti pohjia myöten sekoittaen. Keitä 2-3 minuuttia sekoitellen.
3. Nosta kattila pois liedeltä. Lisää vanilliinisokeri ja ripaus suolaa.
4. Kaada kiisseli tarjoiluastioihin ja ripottele halutessasi pinnalle sokeria, jottei kiisselin pintaan muodostu kuorta.