Suklaakiisseli kaurajuomasta resepti

Suklaakiisseli kaurajuomasta
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Suklaakaurajuomasta saat nopeasti suklaakiisselin. Käytä sakeuttamiseen maissitärkkelystä. Kiisseli maistuu sekä lämpimänä että kylmänä jälkiruokana.

Ainesosat

6 dl maidotonta suklaakaurajuomaa
0,75 dl maissitärkkelystä
1 rkl tummaa kaakaota
1,5 tl vanilliinisokeria
ripaus suolaa
Pinnalle: sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, ruokosokeri, vesi, kaura (vilja), kaakaojauhe, rapsiöljy, E170, E341, luontainen määrittelemätön aromiuute, E101, maissitärkkelys, kaakaovoi, keinotekoinen aromi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Sekoita kattilassa kylmä juoma, maissitärkkelys ja kaakaojauhe. Vispaa tarvittaessa kierrevatkaimella, jotta kaakaojauhe liukenee nesteeseen.

2. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan rauhallisesti pohjia myöten sekoittaen. Keitä 2-3 minuuttia.

3. Nosta kattila pois liedeltä. Lisää vanilliinisokeri ja ripaus suolaa.

4. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle sokeria, jottei kiisseliin muodostu kuorta.