
Jälkiruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Suklaakaurajuomasta saat nopeasti suklaakiisselin. Käytä sakeuttamiseen maissitärkkelystä. Kiisseli maistuu sekä lämpimänä että kylmänä jälkiruokana.
Ainesosat
6 dl | maidotonta suklaakaurajuomaa |
0,75 dl | maissitärkkelystä |
1 rkl | tummaa kaakaota |
1,5 tl | vanilliinisokeria |
ripaus | suolaa |
Pinnalle: | sokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokasuola, ruokosokeri, vesi, kaura (vilja), kaakaojauhe, rapsiöljy, E170, E341, luontainen määrittelemätön aromiuute, E101, maissitärkkelys, kaakaovoi, keinotekoinen aromi
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Sekoita kattilassa kylmä juoma, maissitärkkelys ja kaakaojauhe. Vispaa tarvittaessa kierrevatkaimella, jotta kaakaojauhe liukenee nesteeseen.
2. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan rauhallisesti pohjia myöten sekoittaen. Keitä 2-3 minuuttia.
3. Nosta kattila pois liedeltä. Lisää vanilliinisokeri ja ripaus suolaa.
4. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle sokeria, jottei kiisseliin muodostu kuorta.