
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kolmen kerroksen piirakka hurmaa suklaanystävän. Voit leipoa piirakan myös pyöreään vuokaan kakun tapaan. Jos haluat leipoa kokonaisen pellillisen, tee kaksinkertainen annos.
Ainesosat
Taikina: | |
150 g | maidotonta margariinia |
4 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
3 dl | sokeria |
3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
2 tl | leivinjauhetta |
0,5 dl | tummaa kaakaota |
Kreemi: | |
100 g | maidotonta margariinia |
3 dl | tomusokeria |
2 tl | vanilliinisokeria |
Suklaakuorrute: | |
150 g | maidotonta tummaa suklaata |
50 g | maidotonta valkosuklaata |
Valmistusohje
1. Lämmitä rasvaa ja nestettä, kunnes rasva sulaa. Jäähdytä.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi rasva-nesteseokseen. Sekoita.
3. Kumoa taikina leivinpaperoituun vuokaan (21 x 28 cm). Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla: jos tikkuun jää märkää taikinaa, jatka vielä paistamista. Nosta piirakka leivinpaperin reunoista kiinni pitäen varovasti pois paistovuoasta. Anna jäähtyä.
4. Valmista kreemi. Vatkaa rasva ja sokerit vaahdoksi. Levitä kreemi pohjalle ja nosta piirakka jääkaappiin 15 minuutiksi.
5. Sulata tumma suklaa. Levitä se piirakan päälle. Sulata valkosuklaa ja levitä piirakan päälle. Reseptikuvassa koristelu on tehty vetämällä cocktailtikkua valkosuklaaraitojen yli vuorotellen eri suunnista.
6. Nosta piirakka hetkeksi jääkaappiin. Kun suklaakuorrute on hieman jähmettynyt, leikkaa piirakka paloiksi.