
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kokoa suklaakeksiainekset purkkiin ja anna lahjaksi. Kekseistä tulee paahteisen makuisia, jos vaihdat valkoisen sokerin fariinisokeriin. Huomaa kuitenkin, että fariinisokeri kovettuu ollessaan kosketuksissa ilman kanssa, joten fariinisokerikeksit kannattaa leipoa pian lahjan saamisen jälkeen.
Kiinnitä purkkiin taikinaseoksen ainekset ja valmistusohje: Kumoa purkin sisältö kulhoon. Sekoita joukkoon 100 g sulatettua maidotonta margariinia ja 0,5 dl hedelmäsosetta tai 1 kananmuna. Pyörittele taikinasta n. 18 palloa ja paina hieman lyttyyn leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä leviämisvaraa. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 min.
Ainesosat
2 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 tl | leivinjauhetta |
ripaus | suolaa |
45 g | maidotonta tummaa suklaata |
1,5 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
1 dl | sokeria |
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa jauhoseos, leivinjauhe ja suola.
2. Rouhi suklaa.
3. Kokoa ainekset purkkiin (tilavuus 5 dl): pohjalle jauhoseos, sitten suklaarouhe, hiutaleet ja sokeri.
4. Sulje purkin kansi. Voit myös pingottaa purkin suulle tuorekelmua ja kiinnittää kuminauhalla silkkipaperia tai kangasta purkin päälle.