
Makeat kakut
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Mehevä suklaakakku maistuu esimerkiksi ruokavalioon sopivan jäätelön kanssa. Halutessasi voit korvata osan taikinan nesteestä vahvalla kahvilla.
Resepti: Alpro
Ainesosat
4 | munan valkuaista |
4 | munan keltuaista |
300 g | sokeria |
150 g | maidotonta margariinia |
150 g | tummaa kaakaojauhetta |
300 g | vehnäjauhoa |
4 dl | kasvijuomaa (esim. kaurasta) |
1 pussi | kuivahiivaa |
Vuokaan: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
Päälle: | |
2 rkl | tomusokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
kananmuna, ruokosokeri, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, kaakaojauhe, kaakaovoi, kaura (vilja), sikuri, auringonkukkaöljy, E170, merisuola, E418, hiiva, E491
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri erillisessä kulhossa.
2. Lisää sulatettu rasva keltuaisseokseen. Sekoita seokseen myös kaakaojauhe ja jauhot.
3. Lisää neste, kuivahiiva ja valkuaisvaahto. Sekoita varoen.
4. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 30 cm). Kaada seos kakkuvuokaan.
5. Paista 170-asteisessa uunissa 50 minuuttia. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla.