Suklaakakku resepti

Suklaakakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Mehevä suklaakakku maistuu esimerkiksi ruokavalioon sopivan jäätelön kanssa. Halutessasi voit korvata osan taikinan nesteestä vahvalla kahvilla.

Resepti: Alpro

Ainesosat

4 munan valkuaista
4 munan keltuaista
300 g sokeria
150 g maidotonta margariinia
150 g tummaa kaakaojauhetta
300 g vehnäjauhoa
4 dl kasvijuomaa (esim. kaurasta)
1 pussi kuivahiivaa
Vuokaan:  
1 rkl maidotonta margariinia
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Päälle:  
2 rkl tomusokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, kaakaojauhe, kaakaovoi, kaura (vilja), sikuri, auringonkukkaöljy, E170, merisuola, E418, hiiva, E491

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri erillisessä kulhossa.

2. Lisää sulatettu rasva keltuaisseokseen. Sekoita seokseen myös kaakaojauhe ja jauhot.

3. Lisää neste, kuivahiiva ja valkuaisvaahto. Sekoita varoen.

4. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 30 cm). Kaada seos kakkuvuokaan.

5. Paista 170-asteisessa uunissa 50 minuuttia. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla.