Makeat kakut
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Gluteeniton, vehnätön ja maidoton kuivakakun tyylinen suklaakakku. Tarjoa kakun kanssa esimerkiksi ruokavalioon sopivaa vaniljajäätelöä tai -kastiketta.
Ainesosat
2 | kananmunaa |
3 dl | sokeria |
4 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
2 tl | leivinjauhetta |
3 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
1 tl | vanilliinisokeria |
150 g | maidotonta margariinia |
0,75 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
0,75 dl | kiehuvaa vettä |
Vuokaan: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
3 rkl | karkeaa riisijauhoa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
kananmuna, ruokosokeri, vesi, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, kaakaojauhe, kaakaovoi, keinotekoinen aromi, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, E160a, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
10
kpl
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja vanilliinisokeri erillisessä kulhossa.
3. Sulata rasva.
4. Sekoita muna-sokeriseokseen varoen jauhot, rasva ja nesteet.
5. Voitele ja jauhota (pitkänmallinen) kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Täytä noin 2/3 tilavuudesta.
6. Paista 175-asteisen uunin alatasossa 40-45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla: Paina tikku keskelle kakkua. Jos tikkuun jää märkää taikinaa, jatka paistamista.