Suklaakääretorttu resepti

Suklaakääretorttu
Makeat kakut
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Suklainen kääretorttu saa raikkautta persikasta. Kokeile myös muilla säilykehedelmillä.

Ainesosat

Taikina:  
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl tummaa kaakojauhetta
Täyte:  
250 g laktoositonta maitorahkaa
235 g säilykepersikoita
1,5 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, persikka/nektariini, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), perunatärkkelys(jauho), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, kaakaojauhe, kaakaovoi, keinotekoinen aromi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
20
kpl

1. Valmista taikina. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.

2. Sekoita perunajauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Lisää ne vaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen.

3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa n. 6 minuuttia.

4. Laita pöydälle puhdas leivinpaperi ja sirottele pari teelusikallista sokeria sen päälle. Kumoa kääretorttu paperille jäähtymään. Poista päällimmäinen leivinpaperi varoen.

5. Valmista täyte. Leikkaa persikat pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

6. Levitä täyte torttupohjalle ja kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen.