
Makeat kakut
Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Suklainen kääretorttu saa raikkautta persikasta. Kokeile myös muilla säilykehedelmillä.
Ainesosat
Taikina: | |
4 | kananmunaa |
1 dl | sokeria |
1 dl | perunajauhoja |
1,5 tl | leivinjauhetta |
0,5 dl | tummaa kaakojauhetta |
Täyte: | |
250 g | laktoositonta maitorahkaa |
235 g | säilykepersikoita |
1,5 rkl | sokeria |
2 tl | vanilliinisokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
kananmuna, ruokosokeri, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, persikka/nektariini, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), perunatärkkelys(jauho), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, kaakaojauhe, kaakaovoi, keinotekoinen aromi
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
20
kpl
1. Valmista taikina. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita perunajauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Lisää ne vaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen.
3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa n. 6 minuuttia.
4. Laita pöydälle puhdas leivinpaperi ja sirottele pari teelusikallista sokeria sen päälle. Kumoa kääretorttu paperille jäähtymään. Poista päällimmäinen leivinpaperi varoen.
5. Valmista täyte. Leikkaa persikat pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
6. Levitä täyte torttupohjalle ja kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen.