
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Isot ja sisältä pehmeät suklaahippukeksit ovat kaikenikäisten herkkua. Keksit pysyvät paistettaessa hyvin muodossaan, kun taikinaa pidetään hetken aikaa pakastimessa ennen keksien leikkaamista ja paistoa. Kokeile keksejä myös maidottomasta valkosuklaasta.
Saat helposti taikinaan tarvittavan määrän perunasosetta, kun yhdistät kulhossa 0,25 dl maidotonta perunamuusijauhetta ja 1 dl kiehuvaa vettä. Anna tekeytyä ja jäähtyä ennen taikinaan lisäämistä.
Ainesosat
2 dl | hienoa riisijauhoa |
2 dl | perunajauhoa |
1 tl | psylliumia |
1 tl | leivinjauhetta |
100 g | maidotonta tummaa suklaata |
125 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | sokeria |
1 dl | maidotonta perunasosetta |
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa jauhot, psyllium ja leivinjauhe.
2. Rouhi suklaa. Lisää suklaarouhe kuivien aineiden joukkoon.
3. Vaahdota rasva ja sokeri erillisessä kulhossa. Lisää perunasose vaahdon joukkoon. Lisää kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
4. Kumoa taikina tuorekelmulle. Kääri tangoksi. Nosta pakastimeen 15 minuutiksi.
5. Leikkaa tangosta keksejä (paksuus noin yhden sentin). Nostele keksit leivinpaperilla vuoratulle pellille.
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Keksien kuuluu tuntua pehmeiltä, kun niitä painaa varoen uunista ottamisen jälkeen. Jäähtyessään ne saavat jämäkän muodon, mutta ovat edelleen sisältä pehmeitä.