Suklaa-vadelmakakku resepti

Suklaa-vadelmakakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Mehevän kakun sisään tulee kerrokset suklaakreemiä ja vadelmapyreetä. Voit keittää pyreen myös muista marjoista. Valitse koristeiksi ruokavalioon sopivia karkkeja.

Ainesosat

Kakkupohja:  
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
0,75 tl leivinjauhetta
0,5 tl vanilliinisokeria
Voitelu: maidotonta margariinia
Jauhotus: karkeaa riisijauhoa
Täyte:  
140 g maidotonta tummaa suklaata
75 g pakastevadelmia
0,75 dl tomusokeria
100 g maidotonta margariinia
50 g maidotonta tuore"juustoa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat)
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
Kostutus: 1 dl kasvijuomaa (esim. kookoksesta)
Koristelu:  
1 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat)
  ruokavalioon sopivia vihreitä karkkeja
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, vadelma, kookos, kookosöljy, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), perunatärkkelys(jauho), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, keinotekoinen aromi, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, E471, E472c, ruokasuola, E160a, riisi (vilja), kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe, E341, E412, E415, E418, merisuola

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Valmista kakkupohja. Riko kananmunat kulhoon. Lisää sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.

2. Sekoita keskenään perunajauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Siivilöi muna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita varoen.

3. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan.

4. Paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.

5. Esivalmistele kakun päälle tuleva koristepuu. Sulata 20 grammaa suklaata ja lusikoi pieneen pakastuspussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Pursota leivinpaperille eri mittaisia suiroja. Anna jähmettyä huoneenlämmössä tai laita kuumalla ilmalla jääkaappiin.

6. Valmista marjapyree. Keitä marjoja ja 0,25 dl tomusokeria kattilassa viisi minuuttia. Jäähdytä.

7. Valmista suklaakreemi. Sulata 120 grammaa suklaata. Vaahdota rasva ja 0,5 dl tomusokeria sähkövatkaimella. Lisää vaahdon joukkoon tuore"juusto", kaakaojauhe ja sula suklaa. Sekoita sähkövatkaimella pari minuuttia, jotta kreemistä tulee kuohkeaa.

8. Täytä kakkupohja. Halkaise kakkupohja pitkittäin kahteen osaan. Kostuta pohjat kasvijuomalla. Levitä alemmalle kakkupohjalle 1/3 suklaakreemistä. Levitä kreemin päälle marjapyree. Aseta toinen kakkupohja päälle. Levitä loput suklaakreemistä kakun laidoille.

9. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Levitä vaahto kakun päälle. Asettele suklaasta pursotetut oksat kakun päälle ja viimeistele vihreillä karkeilla.