Suklaa-pähkinäkeksit resepti

Suklaa-pähkinäkeksit
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nämä herkulliset keksit jäävät sisältä sitkeiksi. Reseptissä käytetään kananmunan tilalla säilykekikherneen lientä eli aquafabaa. Jos pähkinät eivät sovi ruokavalioon, ne voi jättää keksitaikinasta pois tai korvata kaurahiutaleilla.

Ainesosat

75 g maidotonta margariinia
1 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
0,5 tl vanilliinisokeria
0,25 dl säilykekikherneen lientä
75 g maidotonta tummaa suklaata
0,5 dl cashewpähkinöitä
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, siirappi, cashewpähkinä, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, ruokasuola, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, kikherne, merisuola, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Vaahdota rasva ja sokerit vaahdoksi. Sekoita joukkoon säilykekikherneen liemi.

2. Rouhi suklaa ja pähkinät. Yhdistä erillisessä kulhossa rouheet, jauhot, leivinjauhe ja suola.

3. Lisää kuivat aineet vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

4. Kumoa taikina tuorekelmulle ja muotoile pötköksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta pakastimeen 30 minuutiksi.

5. Leikkaa kylmästä taikinasta kiekkoja leivinpaperilla vuoratulle pellille.

6. Paista heti 200-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia.