
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Herkullinen ja kaunis leivos maistuu kahvin tai teen kanssa. Munaton leivospohja valmistetaan kananmunankorvikejauheella. Täytä ja koristele ruokavalioon sopivilla ja mieluisilla tuotteilla.
Voit leipoa leivospohjat jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Suojaa ne siinä tapauksessa hyvin kuivumiselta ja kostuta pohjia ennen leivosten kokoamisia, jotta saat meheviä leivoksia.
Ainesosat
Leivospohja: | |
2 dl | kädenlämpöistä vettä |
2 rkl | No Egg -kananmunankorvikejauhetta |
2 dl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
2,75 rkl | perunajauhoa |
2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
2 tl | leivinjauhetta |
Täytteet ja koristelu: | |
2 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. kookoksesta) |
2 dl | mustikkahilloa |
9 | gluteenitonta keksiä |
125 g | pensasmustikoita |
Valmistusohje
1. Valmista leivospohja. Vaahdota kädenlämpöinen vesi ja No Egg -jauhe sähkövatkaimella kulhossa.
2. Lisää joukkoon sokeri koko ajan hyvin vatkaten.
3. Sekoita loput kuivat aineet erillisessä kulhossa. Siivilöi vaahtoon ja kääntele varovasti käsivispilällä sekoitellen vaahdon joukkoon.
4. Vuoraa suorakaiteen mallinen vuoka (21 cm x 28 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina leivinpaperin päälle vuokaan.
5. Paista 225-asteisessa uunissa n. 8-10 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä. Anna jäähtyä.
6. Halkaise jäähtynyt leivospohja ja leikkaa yhdeksäksi leivospalaksi.
7. Vatkaa "kerma" vaahdoksi.
8. Levitä alemmalle leivospohjalle hilloa ja puolet vaahdosta. Nosta leivoksen kansi päälle. Levitä kannelle loput vaahdot.
9. Koristele murskatuilla kekseillä ja pensasmustikoilla.