Suklaa-kirsikkamuffinit resepti

Suklaa-kirsikkamuffinit
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Suklaa ja kirsikka sopivat hyvin yhteen. Muista tarkistaa kirsikoiden säilöntäliemen sopivuus ruokailijoille.

Ainesosat

1 kananmuna
1,5 dl sokeria
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
ripaus suolaa
75 g maidotonta tummaa suklaata
0,75 dl säilöttyjä kirsikoita
0,75 dl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, ruokasuola, kirsikka, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), vehnätärkkelys jossa gluteenia enintään 20mg/kg, E412, E466, E575, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E101, E450, E330, maissitärkkelys, keinotekoinen aromi, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
17
kpl

1. Vaahdota munat ja sokeri.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää varovasti käännellen vaahdon joukkoon.

3. Rouhi suklaa. Silppua kirsikat. Lisää taikinaan yhdessä öljyn kanssa.

4. Jaa taikina muffinivuokiin. Täytä vuoat hieman yli puolenvälin.

5. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Koristele jäähtyneet muffinit halutessasi vesi-tomusokerikuorrutteella.