Suklaa-kinuskibrownie resepti

Suklaa-kinuskibrownie
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Suklaa ja kinuski muodostavat herkullisen yhdistelmän tässä täyteläisessä browniessa. Tuhtien makujen tasapainoksi kannattaa koristelussa käyttää jotakin raikasta, esimerkiksi vadelmaa. Browniet säilyvät hyvin jääkaapissa, joten voit tarvittaessa leipoa ne useita päiviä ennen tarjoilua.

Ohjeella tulee 18 pientä browniepalaa.

Ainesosat

145 g maidotonta tummaa suklaata
100 g maidotonta margariinia
2 dl fariinisokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
2 dl maidotonta kasvijuomaa (esim. kaurasta)
Kaurakinuski:  
1 dl maidotonta kaura"kermaa"
1 dl fariinisokeria
Koristeeksi:  
50 g kotimaisia pakastevadelmia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, siirappi, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, vadelma, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, kaura (vilja), sikuri, auringonkukkaöljy, E170, merisuola, E418, rapsiöljy, maltodekstriini, E472e, E435, E331, E464

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
18
kpl

1. Sulata kattilassa suklaa ja rasva. Jätä jäähtymään.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään.

3. Sekoita kuiviin aineisiin kasvijuoma ja suklaa-rasvaseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

4. Vuoraa neliskanttinen uunivuoka (n. 30 x 20 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta.

5. Paista 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Paistoaika riippuu käyttämäsi uunivuoan paksuudesta: Ohutreunaisessa vuoassa paistoajaksi riittää 20 minuuttia. Paksureunaisessa vuoassa paistoaika on 25 minuuttia. Valmis brownie jää sisältä pehmeäksi.

6. Anna brownien tekeytyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia.

7. Valmista kaurakinuski. Mittaa ainekset kattilaan. Keitä 15 minuuttia koko ajan hiljalleen sekoitellen. Anna jäähtyä, jolloin kinuski paksuuntuu.

8. Leikkaa brownie paloiksi. Lusikoi kinuskia palojen päälle. Koristele murustetuilla pakastevadelmilla. Säilytä jääkaapissa ennen tarjoilua.