
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Suklaa ja kinuski muodostavat herkullisen yhdistelmän tässä täyteläisessä browniessa. Tuhtien makujen tasapainoksi kannattaa koristelussa käyttää jotakin raikasta, esimerkiksi vadelmaa. Browniet säilyvät hyvin jääkaapissa, joten voit tarvittaessa leipoa ne useita päiviä ennen tarjoilua.
Ohjeella tulee 18 pientä browniepalaa.
Ainesosat
145 g | maidotonta tummaa suklaata |
100 g | maidotonta margariinia |
2 dl | fariinisokeria |
2,5 dl | vehnäjauhoja |
3 rkl | kaakaojauhetta |
1 tl | leivinjauhetta |
1 tl | vanilliinisokeria |
2 dl | maidotonta kasvijuomaa (esim. kaurasta) |
Kaurakinuski: | |
1 dl | maidotonta kaura"kermaa" |
1 dl | fariinisokeria |
Koristeeksi: | |
50 g | kotimaisia pakastevadelmia |
Valmistusohje
1. Sulata kattilassa suklaa ja rasva. Jätä jäähtymään.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Sekoita kuiviin aineisiin kasvijuoma ja suklaa-rasvaseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
4. Vuoraa neliskanttinen uunivuoka (n. 30 x 20 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta.
5. Paista 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Paistoaika riippuu käyttämäsi uunivuoan paksuudesta: Ohutreunaisessa vuoassa paistoajaksi riittää 20 minuuttia. Paksureunaisessa vuoassa paistoaika on 25 minuuttia. Valmis brownie jää sisältä pehmeäksi.
6. Anna brownien tekeytyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia.
7. Valmista kaurakinuski. Mittaa ainekset kattilaan. Keitä 15 minuuttia koko ajan hiljalleen sekoitellen. Anna jäähtyä, jolloin kinuski paksuuntuu.
8. Leikkaa brownie paloiksi. Lusikoi kinuskia palojen päälle. Koristele murustetuilla pakastevadelmilla. Säilytä jääkaapissa ennen tarjoilua.