Suklaa-espressokakku resepti

Suklaa-espressokakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet

Kakussa maistuvat suklaa ja kahvi. Tuhti kakku kruunaa kahvihetken. Voit jauhottaa kakkuvuoan myös gluteenittomilla korppujauhoilla tai karkealla riisijauholla.

Resepti on muokattu Semperin ohjeesta.

Ainesosat

Pohja:  
3 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl rypsiöljyä
1 dl tattarijauhoja
1 dl hienoa riisijauhoa
1 dl perunajauhoa
2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
0,75 tl suolaa
2 dl kuumaa kahvia
Voitelu:  
1 rkl maidotonta margariinia
2 rkl perunakuitua
Täyte:  
1 dl fariinisokeria
3 rkl vahvaa kahvia (esim. espressoa)
75 g maidotonta margariinia
3 dl tomusokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
150 g maidotonta tuore"juustoa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat)
Kuorrute:  
150 g maidotonta tummaa suklaata
1 dl kookoskermaa
1 tl maidotonta margariinia
ripaus suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, ruokasuola, kahvipapu, siirappi, kookos, kookosöljy, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, tattari, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), kaakaojauhe, kaakaovoi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, keinotekoinen aromi, vesi, palmuöljy, E471, E472c, E160a, peruna (juures), kaakaopapu/massa

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
16
kpl

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää öljy kevyesti sekoittaen.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi puolet seoksesta taikinaan ja sekoita kevyesti.

3. Lisää puolet kahvista ja sekoita. Lisää loput kuivat aineet ja kahvi. Sekoita kevyesti tasaiseksi taikinaksi.

4. Kiinnitä irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat ja jauhota perunakuidulla.

5. Kaada taikina vuokaan. Paista 150-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja poista vuoan laidat. Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin.

6. Kumoa kylmä kakku tarjoilulautaselle. Poista leivinpaperi. Halkaise kakku.

7. Valmista täyte. Lisää fariinisokerin sekaan kuuma kahvi. Sekoita ja anna jäähtyä.

8. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva, tomusokeri, kaakao ja vanilliinisokerisokeri sähkövatkaimella.

9. Lisää rasva-sokeriseokseen vähän kerrallaan kahviliuosta, kunnes täyte on tasainen. Lisää kylmä tuore"juusto" ja sekoita kuohkeaksi. Nosta seos hetkeksi kylmään. Levitä täytettä kakun väliin.

10. Valmista kuorrute. Pilko suklaa veitsellä muruksi. Kuumenna kookoskerma. Ota kattila pois levyltä ja lisää suklaa. Vatkaa, kunnes suklaa sulaa ja kastike on paksua.

11. Vatkaa kuorrutteen joukkoon vielä sulatettu rasva ja suola. Jäähdytä kylmässä 10 minuuttia. Levitä jäähtynyt kuorrute kakun päälle.

Koristele kakku esimerkiksi kahvipavun puolikkailla tai vadelmilla.