
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kakussa maistuvat suklaa ja kahvi. Tuhti kakku kruunaa kahvihetken. Voit jauhottaa kakkuvuoan myös gluteenittomilla korppujauhoilla tai karkealla riisijauholla.
Resepti on muokattu Semperin ohjeesta.
Ainesosat
Pohja: | |
3 | kananmunaa |
3 dl | sokeria |
2 dl | rypsiöljyä |
1 dl | tattarijauhoja |
1 dl | hienoa riisijauhoa |
1 dl | perunajauhoa |
2 dl | tummaa kaakaojauhetta |
2 tl | leivinjauhetta |
1 tl | vanilliinisokeria |
0,75 tl | suolaa |
2 dl | kuumaa kahvia |
Voitelu: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
2 rkl | perunakuitua |
Täyte: | |
1 dl | fariinisokeria |
3 rkl | vahvaa kahvia (esim. espressoa) |
75 g | maidotonta margariinia |
3 dl | tomusokeria |
2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
2 tl | vanilliinisokeria |
150 g | maidotonta tuore"juustoa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat) |
Kuorrute: | |
150 g | maidotonta tummaa suklaata |
1 dl | kookoskermaa |
1 tl | maidotonta margariinia |
ripaus | suolaa |
Valmistusohje
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää öljy kevyesti sekoittaen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi puolet seoksesta taikinaan ja sekoita kevyesti.
3. Lisää puolet kahvista ja sekoita. Lisää loput kuivat aineet ja kahvi. Sekoita kevyesti tasaiseksi taikinaksi.
4. Kiinnitä irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat ja jauhota perunakuidulla.
5. Kaada taikina vuokaan. Paista 150-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja poista vuoan laidat. Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin.
6. Kumoa kylmä kakku tarjoilulautaselle. Poista leivinpaperi. Halkaise kakku.
7. Valmista täyte. Lisää fariinisokerin sekaan kuuma kahvi. Sekoita ja anna jäähtyä.8. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva, tomusokeri, kaakao ja vanilliinisokerisokeri sähkövatkaimella.
9. Lisää rasva-sokeriseokseen vähän kerrallaan kahviliuosta, kunnes täyte on tasainen. Lisää kylmä tuore"juusto" ja sekoita kuohkeaksi. Nosta seos hetkeksi kylmään. Levitä täytettä kakun väliin.
10. Valmista kuorrute. Pilko suklaa veitsellä muruksi. Kuumenna kookoskerma. Ota kattila pois levyltä ja lisää suklaa. Vatkaa, kunnes suklaa sulaa ja kastike on paksua.
11. Vatkaa kuorrutteen joukkoon vielä sulatettu rasva ja suola. Jäähdytä kylmässä 10 minuuttia. Levitä jäähtynyt kuorrute kakun päälle.
Koristele kakku esimerkiksi kahvipavun puolikkailla tai vadelmilla.