
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Mehevä ja maistuva suklaa-banaanikakku hurmaa kahvipöydässä. Reseptissä on käytetty gluteenittomia kaurajauhoja ja karkeita riisijauhoja, mutta voit vaihtaa jauhot myös toisiin ruokavalioosi sopiviin jauhoihin. Kakkuvuoka jauhotetaan pellavansiemenrouheella. Lisämakua saat ruokavalioosi sopivasta maustetusta pellavansiemenrouheesta.
Ainesosat
Taikina: | |
2 | banaania |
1,2 dl | rypsiöljyä |
1 | kananmuna |
2,2 dl | kasvijuomaa (gluteenittomasta kaurasta) |
6 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
0,5 dl | karkeaa riisijauhoa |
2 dl | sokeria |
2 tl | leivinjauhetta |
1 tl | suolaa |
200 g (3 dl) | maidotonta tummasuklaarouhetta |
Vuokaan: | |
maidotonta margariinia | |
(maustettua) pellavarouhetta | |
Rasva-sokeri: | |
50 g | maidotonta margariinia |
1,2 dl | sokeria |
1-2 rkl | (maustettua) pellavarouhetta |
Lisäksi: | |
2 | banaania |
Valmistusohje
1. Kuori ja soseuta haarukalla kaksi banaania. Siirrä leivontakulhoon.
2. Vatkaa käsivispilällä kevyesti joukkoon öljy, kananmuna ja neste.
3. Sekoita kuivat aineet ja suklaarouhe erillisessä kulhossa. Lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Jätä taikina lepäämään.
4. Voitele ja jauhota irtopohjavuoan reunat. Pingota pohjalle leivinpaperi.
5. Sulata rasva paistinpannulla. Lisää sokeri ja sekoita, kunnes sokeri ruskistuu. Ole tarkkana, ettei sokeri pala. Ota pannu levyltä ja sekoita joukkoon pellavarouhe. Kaada seos irtopohjavuoan pohjalle ja levitä tasaiseksi.
6. Kuori ja viipaloi kaksi banaania. Asettele viipaleet rasva-sokeriseoksen päälle niin, että pinta peittyy. Kumoa kakkutaikina vuokaan.
7. Paista 175-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.
8. Anna kakun jäähtyä. Kumoa lautaselle ja poista leivinpaperi.
Vinkki: Jos kaikki taikina ei mahdu vuokaan, paista lopusta taikinasta muffinsseja 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.