Spagettikurpitsasalaatti resepti

Spagettikurpitsasalaatti
Salaatit
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Uunissa kypsennetystä spagettikurpitsasta saa haarukalla spagettimaisia nauhoja. Tässä ruokaisassa salaatissa spagettikurpitsa saa kaverikseen paahdettuja perunoita, härkäpapurouhetta ja tuoreita kasviksia. Perunalohkot voi jättää myös pois, jos haluat salaatista vieläkin kevyemmän aterian. Voit vaihtaa härkäpavun myös paistettuun jauhelihaan tai broileriin.

Ainesosat

1 spagettikurpitsa
500 g perunoita
1 rkl öljyä
0,5 tl suolaa
1 dl härkäpapurouhetta
1 tl suolaa
3 dl vettä
2 tomaattia
1 paprika
50 g rucolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
0,5 tl mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: kurpitsa, peruna (juures), ruokasuola, härkäpapu, vesi, tomaatti, paprika (vihannes), lehdellinen salaatti, rypsiöljy, hunaja, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Puolita kurpitsa. Poista siemenet.

2. Pese ja lohko perunat. Laita perunat kulhoon ja kaada päälle öljyä ja suolaa. Sekoita käsin, jotta perunat marinoituvat kauttaaltaan.

3. Siirrä kurpitsapuolikkaat leivinpaperoidulle pellille. Kumoa pellille myös perunalohkot. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

4. Revi haarukalla kypsien kurpitsoiden sisusta, jolloin muodostaa spagettimaisia nauhoja.

5. Huuhtele härkäpapurouhe. Keitä suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kypsä rouhe.

6. Pese ja kuutioi tomaatit ja paprika. Huuhtele rucola.

7. Siirrä spagettikurpitsanauhat ja perunat laakealle tarjoilulautaselle. Levitä päälle tomaatit, paprikat, härkäpapurouhe ja rucola. Valuta päälle hunajaa ja rouhi mustapippuria.