
Makeat kakut
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Helppo sokerikakku maistuu kahvipöydässä niin arkena kuin juhlana.
Ainesosat
4 dl | hienoja riisijauhoja |
2 rkl | perunajauhoja |
0,5 tl | suolaa |
3 dl | sokeria |
2 tl | leivinjauhetta |
2 tl | vanilliinisokeria |
100 g | maidotonta margariinia |
2 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta) |
2 | munaa |
Vuokaan: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
2 rkl | karkeita riisijauhoja |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokasuola, ruokosokeri, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, keinotekoinen aromi, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E160a, soijapapu, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, riisi (vilja)
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl
1. Siivilöi kuivat aineet kulhoon, lisää sulatettu rasva ja "kerma". Vatkaa taikinaa pari minuuttia sähkövatkaimella.
2. Lisää munat ja vatkaa toiset pari minuuttia.
3. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Jotta kakku kohoaisi tasaisesti, piirrä kaapimella keskelle taikinaa vako.
4. Paista 180-asteisessa uunissa 35-45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.
Koristele esimerkiksi tomusokerilla ja marjoilla.