Makeat pullat ja muffinsit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Ainesosat
100 g | maidotonta margariinia |
0,5 dl | sokeria |
0,5 | kananmuna |
7 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
0,5 tl | hirvensarvisuolaa |
1,5 tl | leivinjauhetta |
1 dl | maidotonta "kermaa" (esim. soijasta) |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, kananmuna, E503, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, vehnätärkkelys jossa gluteenia enintään 20mg/kg, E412, E466, E575, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E101, E450, E330, maissitärkkelys, soijapapu, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
24
kpl
1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää vaahdon joukkoon kananmuna koko ajan hiljakseen sekoittaen.
3. Yhdistä jauhoseos, hirvensarvisuola ja leivinjauhe.
4. Lisää taikinaan vuorotellen "kermaa" ja jauhoja koko ajan sekoittaen.
5. Jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan. Pyöritä osat tangoiksi, paksuudeltaan n. 1,5 cm.
6. Jaa jokainen tanko kahdeksaan yhtä suureen osaan. Pyöritä edelleen pieniksi taikinatangoiksi. Muotoile rinkilöiksi ja paina päät hyvin kiinni.
7. Paista 225-asteisessa uunissa 6-7 minuuttia.