
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tähän skonssitaikinaan käytetään maidotonta jugurttivalmistetta. Jos maito sopii ruokavalioosi, voit käyttää myös maitorahkaa. Nämä skonssit maistuvat terveelliseltä. Varsinaisen herkun saat, kun täytät ne perinteisesti hillolla ja vispivalmisteella. Jos sinulla ei ole pyöreää piparimuottia, voit käyttää myös juomalasia, jonka reunat on jauhotettu.
Ainesosat
250 g | maidotonta ja gluteenitonta kaura"jugurttia" |
4 rkl | psylliumia |
1 rkl | hunajaa |
4 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
0,75 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
3 rkl | rusinoita |
2-3 rkl | auringonkukansiemeniä |
3 tl | leivinjauhetta |
0,5 tl | suolaa |
75 g | maidotonta margariinia |
Valmistusohje
1. Mittaa "jugurtti", psyllium ja hunaja astiaan. Sekoita ja anna turvota 5 minuuttia.
2. Sekoita kaikki kuivat aineet toisessa kulhossa. Nypi joukkoon huoneenlämpöinen rasva.
3. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita tasaiseksi.
4. Kauli taikina leivinpaperin päällä n. 3 cm paksuiseksi. Ota pyöreällä piparimuotilla skonsseja erilleen. Kauli taikinarippeet uudelleen tai muotoile niistä käsin samankokoisia skonsseja.
5. Paista 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.
6. Nauti vaikka heti lämpimänä. Halkaise ja täytä ruokavalio ja mieltymykset huomioiden.