Skonssit kaurajauhosta resepti

Skonssit kaurajauhosta
Makeat pullat ja muffinsit
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tähän skonssitaikinaan käytetään maidotonta jugurttivalmistetta. Jos maito sopii ruokavalioosi, voit käyttää myös maitorahkaa. Nämä skonssit maistuvat terveelliseltä. Varsinaisen herkun saat, kun täytät ne perinteisesti hillolla ja vispivalmisteella. Jos sinulla ei ole pyöreää piparimuottia, voit käyttää myös juomalasia, jonka reunat on jauhotettu.

Ainesosat

250 g maidotonta ja gluteenitonta kaura"jugurttia"
4 rkl psylliumia
1 rkl hunajaa
4 dl gluteenitonta kaurajauhoa
0,75 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3 rkl rusinoita
2-3 rkl auringonkukansiemeniä
3 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
75 g maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: viinirypäle/rusina, auringonkukka/siemenet, ruokasuola, vesi, gluteeniton kaura, ruokosokeri, rapsiöljy, perunatärkkelys(jauho), E1442, E440, E418, peruna (juures), luontainen määrittelemätön aromiuute, vanilja, E330, E101, hapate, psylliumsiemen, hunaja, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), maissitärkkelys, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Mittaa "jugurtti", psyllium ja hunaja astiaan. Sekoita ja anna turvota 5 minuuttia.

2. Sekoita kaikki kuivat aineet toisessa kulhossa. Nypi joukkoon huoneenlämpöinen rasva.

3. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita tasaiseksi.

4. Kauli taikina leivinpaperin päällä n. 3 cm paksuiseksi. Ota pyöreällä piparimuotilla skonsseja erilleen. Kauli taikinarippeet uudelleen tai muotoile niistä käsin samankokoisia skonsseja.

5. Paista 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.

6. Nauti vaikka heti lämpimänä. Halkaise ja täytä ruokavalio ja mieltymykset huomioiden.