Skonssit resepti

Suolaiset leivät
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkulliset aamiais- tai välipalaskonssit maistuvat parhailta uunituoreina.

Ainesosat

1 dl paahdettu pellavarouhetta
0,5 dl laktoositonta maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl laktoositonta parmesaanijuustoraastetta
2 tl leivinjauhetta
2 rkl tuoretta basilikaa
0,5 dl oliiviöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, basilika, oliiviöljy, pellavansiemen, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Liota pellavansiemenrouhe kädenlämpöisessä maidossa 20-30 minuuttia.

2. Sekoita jauhot, parmesaani ja leivinjauhe keskenään. Saksi joukkoon tuoreet basilikanlehdet.

3. Lisää liotettu pellava ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa.

4. Taputtele taikina leivinpaperoidulle pellille. Jaa taikinapyörällä kahdeksaan osaan.

5. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.