
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Sima kuuluu vappujuhliin, mutta maistuu raikkaana juomana myös muissa kekkereissä. Reseptistä tulee noin neljä litraa simaa.
Ainesosat
2 | sitruunaa |
500 g | fariinisokeria |
4 l | vettä |
0,25 tl | kuivahiivaa |
0,5 dl | rusinoita |
Valmistusohje
1. Pese sitruunat huolellisesti. Vuole sitruunan keltainen kuorikerros veitsellä tai kuorintaveitsellä lastuiksi. Purista mehut.
2. Laita sitruunankuorilastut isoon astiaan. Lisää sokeri.
3. Keitä 2 litraa vettä. Kaada astiaan sokerin päälle. Sekoita, kunnes sokeri liukenee.
4. Lisää 2 litraa kylmää vettä ja sitruunamehu. Sekoita. Anna tarvittaessa jäähtyä ja lisää hiiva huoneenlämpöiseen simaan.
5. Anna siman tekeytyä vuorokausi huoneenlämmössä.
6. Siivilöi sitruunankuoret pois simasta esimerkiksi reikäkauhalla. Laita pulloihin rusinoita, 5-8 kappaletta kuhunkin. Kaada sima pulloihin. Jätä korkit hieman löysälle, jotta käymisen synnyttämä paine pääsee ulos.
7. Anna tekeytyä kolme vuorokautta huoneenlämmössä. Kun rusinat nousevat pinnalle, sima on valmista. Viilennä valmis sima jääkaapissa ja nauti.