Sitruunamuffinit jauhoseoksella resepti

Sitruunamuffinit
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Sitruuna tuo raikkautta muffineihin. Kokeile sitruunan tilalle myös limeä, appelsiinia tai mandariinia.

Ohje muokattu: Semper

Ainesosat

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl vettä
100 g maidotonta margariinia
2,5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 sitruuna
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, vesi, sitruuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
15
kpl

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää neste ja sulatettu rasva.

3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää taikinaan.

4. Pese ja raasta puolikkaan sitruunan kuori. Purista mehu. Lisää taikinaan.

5. Jaa taikina muffinivuokiin.

6. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.