
Makeat pullat ja muffinsit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Näppärät pikkumuffinit moneen eri ruokavalioon. Kokeile sitruunan sijaan myös limeä tai appelsiinia.
Ainesosat
100 g | maidotonta margariinia |
1 dl | tomusokeria |
1 | sitruunan raastettu kuori |
1 | kananmuna |
1 dl | perunajauhoja |
0,5 tl | leivinjauhetta |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, sitruuna, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, perunatärkkelys(jauho), E450, maissitärkkelys
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
10
kpl
1. Voitele metalliset muffinivuoat tai levitä paperivuoat uunipellille.
2. Vatkaa rasva ja tomusokeri vaahdoksi.
3. Lisää taikinaan raastettu sitruunankuori ja kananmuna.
4. Lisää joukkoon perunajauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
5. Täytä vuoat taikinalla puolilleen.
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
Halutessasi voit siivilöidä jäähtyneiden muffinien pinnalle tomusokeria.