Sitruunamuffinileivos resepti

Sitruunamuffinileivos
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Muffini on nopeasti valmistuva ja helposti muunneltava leivonnainen. Tässä reseptissä muffini muuntuu perhoseksi. Tarjoile esimerkiksi kevään juhlissa. Voit siivilöidä valmiiden perhosmuffinnien päälle tomusokeria tai kaakaojauhetta.

Ainesosat

200 g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
1,5 dl hienoja riisijauhoja
3 dl karkeita riisijauhoja
1,5 tl psylliumia
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1,75 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
0,25 dl sitruunamehua
Lisäksi:  
1 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta)
1 tl sitruunankuoriraastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, sitruuna, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, riisi (vilja), psylliumsiemen, E450, maissitärkkelys, auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, soijapapu, rapsiöljy, maltodekstriini, E473, E472b, luontainen määrittelemätön aromiuute

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Vaahdota rasva ja sokeri.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa.

3. Lisää rasva-sokerivaahtoon kuivat aineet ja nesteet. Sekoita tasaiseksi.

4. Jaa leivinpaperilla vuoratulle pellille 16 muffinivuokaa tai asettele vuoat muffinipellin koloihin. Jaa taikina vuokiin.

5. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

6. Leikkaa muffineista "hattu" pois. Puolita "hattu" ja siirrä sivuun odottamaan.

7. Vaahdota "kerma". Mausta sitruunankuoriraasteella. Pursota "kermaa" muffinien päälle.

8. Asettele vaahdon päälle puolitettu "hattu" perhosen siiviksi.