Sitruunaiset uunijuurekset resepti

Sitruunaiset uunijuurekset
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Sitruuna tuo raikkautta uunijuureksiin. Kokeile myös limen tai appelsiinin mehulla. Tässä reseptissä on paahdettu perunaa, palsternakkaa ja porkkanaa. Kokeile myös valkojuurta, bataattia tai lanttua. Jos haluat paahtaa punajuurta, se kannattaa paahtaa erikseen, koska punajuuri värjää helposti samalla pellillä olevat kasvikset.

Ainesosat

750 g perunaa
500 g palsternakkaa
500 g porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
3 rkl sitruunamehua
0,5 dl öljyä
1 tl suolaa
1 tl timjamia
1 tl rosmariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), palsternakka, porkkana, valkosipuli, sitruuna, ruokasuola, timjami, rosmariini, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuori juurekset. Leikkaa perunasta lohkoja, palsternakasta ja porkkanasta paksuja tikkuja.

2. Levitä juurekset leivinpaperilla vuoratulle pellille.

3. Kuori ja hienonna valkosipuli.

4. Sekoita erillisessä astiassa valkosipulit, sitruunamehu, öljy ja mausteet. Kumoa seos tasaisesti juuresten päälle.

5. Paahda 225-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Kääntele muutaman kerran paiston aikana.

Reseptiin liittyviä tuotteita