
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tässä salaatissa sitruuna maistuu sitruunapippurin ja sitruunamehun muodossa. Halutessasi voit viipaloida tai lohkoa salaatin joukkoon myös tuoretta sitruunaa. Myös tuore basilika tai persilja sopii salaatin maku- ja värimaailmaan.
Ainesosat
0,5 | kurkku |
0,5 | salaattifenkoli |
0,25 tl | suolaa |
150 g | salaattia |
0,25 tl | sitruunapippuria |
1 tl | sitruunamehua |
1 rkl | öljyä |
1 rkl | paahdettuja pellavansiemeniä |
Valmistusohje
1. Huuhtele ja halkaise kurkku. Leikkaa lohkoiksi. Viipaloi puolikas fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kurkkulohkot ja fenkoliviipaleet suolan kanssa kulhossa. Fenkoli pehmenee suolan ansiosta ja kurkku luovuttaa nestettä, joka maustaa salaattia.
2. Huuhtele salaatti, kuivaa ja revi lehdet annospaloiksi. Kokoa salaattikokonaisuus laakealle lautaselle, esimerkiksi piirakkavuokaan. Levitä pohjalle salaatti ja sen päälle kurkku-fenkolisekoitus.
3. Sekoita sitruunapippuri salaatin joukkoon kevyesti nostellen.
4. Juuri ennen tarjoilua purista salaatin päälle sitruunanmehua ja valuta öljyä. Ripottele pinnalle paahdettuja pellavansiemeniä.