Sitruunainen salaatti resepti

Sitruunainen salaatti
Salaatit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tässä salaatissa sitruuna maistuu sitruunapippurin ja sitruunamehun muodossa. Halutessasi voit viipaloida tai lohkoa salaatin joukkoon myös tuoretta sitruunaa. Myös tuore basilika tai persilja sopii salaatin maku- ja värimaailmaan.

Ainesosat

0,5 kurkku
0,5 salaattifenkoli
0,25 tl suolaa
150 g salaattia
0,25 tl sitruunapippuria
1 tl sitruunamehua
1 rkl öljyä
1 rkl paahdettuja pellavansiemeniä
Linkitetyt ruoka-aineet: kurkku, salaattifenkoli, ruokasuola, lehdellinen salaatti, sitruuna, mustapippuri, ruokosokeri, sipuli, E330, E551, rypsiöljy, pellavansiemen

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Huuhtele ja halkaise kurkku. Leikkaa lohkoiksi. Viipaloi puolikas fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kurkkulohkot ja fenkoliviipaleet suolan kanssa kulhossa. Fenkoli pehmenee suolan ansiosta ja kurkku luovuttaa nestettä, joka maustaa salaattia.

2. Huuhtele salaatti, kuivaa ja revi lehdet annospaloiksi. Kokoa salaattikokonaisuus laakealle lautaselle, esimerkiksi piirakkavuokaan. Levitä pohjalle salaatti ja sen päälle kurkku-fenkolisekoitus.

3. Sekoita sitruunapippuri salaatin joukkoon kevyesti nostellen.

4. Juuri ennen tarjoilua purista salaatin päälle sitruunanmehua ja valuta öljyä. Ripottele pinnalle paahdettuja pellavansiemeniä.