Sitruunainen jauhelihakeitto resepti

Sitruunainen jauhelihakeitto
Keitot
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Perinteistä jauhelihakeittoa voi varioida esimerkiksi sitruunamehulla. Makua keittoon tuovat myös juurekset ja tuore basilika. Tarjoa kuuma keitto esimerkiksi tuoreen leivän kanssa.

Ainesosat

1 sipuli
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 rkl rypsiöljyä
1 l vettä
2 rkl tomaattisosetta
1,25 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
250 g jauhelihaa (esim. siasta)
1 dl gluteenitonta pastaa
0,5 dl tuoretta basilikaa
0,5 dl sitruunamehua
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, porkkana, palsternakka, vesi, tomaatti, ruokasuola, sika, basilika, sitruuna, rypsiöljy, mustapippuri, riisi (vilja), maissi (vihannes), perunatärkkelys(jauho), E471

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkana ja palsternakka.

2. Kuumenna öljyä kattilassa. Kuullota kasviksia 5 minuuttia.

3. Lisää kattilaan vesi, tomaattisose, suola ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi.

4. Pieni raakaa jauhelihaa hieman. Lisää liha keittoon. Keitä 5 minuuttia.

5. Lisää pasta ja tuore silputtu yrtti. Keitä, kunnes pasta on kypsää (katso keittoaika pakkauksesta). Lisää sitruunamehu. Tarjoile.