
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Raikas kakku maistuu sekä tuoreeltaan että leipomista seuraavana päivänä. Kokeile sitruunan tilalla myös limeä tai appelsiinia.
Ainesosat
300 g | maidotonta margariinia |
2,5 dl | sokeria |
4 | kananmunaa |
4 rkl | juoksevaa hunajaa |
4,5 dl | polentasuurimoita |
2,5 dl | mantelijauhetta |
1 tl | leivinjauhetta |
1 | sitruuna |
Valmistusohje
1. Vatkaa rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi.
2. Lisää kananmunat vaahtoon yksitellen kevyesti sekoittaen. Lisää hunaja.
3. Sekoita polenta, mantelijauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää vaahtoon.
4. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta keltainen kuori raastimen hienolla terällä. Purista mehu. Lisää sekä kuoriraaste että mehu taikinaan. Sekoita kevyesti tasaiseksi.
5. Leikkaa kakkuvuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat. Kaada taikina vuokaan.
6. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Kakun kuuluu ruskistua reunoilta. Voit kokeilla kakun kypsyyttä cocktailtikulla kakun keskellä: jos tikkuun jää märkää taikinaa, jatka paistamista.
7. Anna kakun jäähtyä vuoassa. Kumoa jäähtyneenä.