Sisaruspullat resepti

Sisaruspullat
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Sisaruspullat paistetaan pellillä vierekkäin, jolloin ne paistuvat kiinni toisiinsa. Jos kananmuna ei sovi ruokavalioosi, voit jättää munan pois taikinasta ja voidella pullat siirappi-vesiseoksella.

Ainesosat

2 pussia kuivahiivaa
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
n. 1 kg vehnäjauhoja
100 g maidotonta margariinia
Päälle:  
1 kananmuna
  sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, ruokosokeri, kardemumma, kananmuna, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), hiiva, E491, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
24
kpl

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna.

2. Lisää jauhot vähitellen. Alusta taikinaa ja lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Kohota liinan alla 30 minuuttia.

3. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta pieniä pullia. Nosta ne vierekkäin leivinpaperille.

4. Kohota 20 minuuttia. Voitele kananmunalla ja ripottele sokeria päälle.

5. Paista 225-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.