
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Itse valmistetut sipulirenkaat vaikka illanistujaisissa herkutteluun.
Ohje: Helena Kemppainen
Ainesosat
4 | isoa sipulia |
1 dl | perunasosejauhetta |
1 dl | riisijauhoja |
0,5 dl | tapiokatärkkelystä |
1 tl | ruokasoodaa |
1 tl | psylliumia |
3-4 dl | kuumaa vettä |
1 | kananmuna |
6-8 | gluteenitonta näkkileipää |
2 dl | gluteenittomia korppujauhoja |
ripaus | cayennepippuria |
Paistamiseen: | rypsiöljyä |
Valmistusohje
1. Kuori ja siivuta sipulit renkaiksi.
2. Sekoita kulhossa perunasosejauhe, riisijauhot, tapiokatärkkelys, ruokasooda ja psyllium.
3. Lisää kulhoon reippaasti vatkaten kuumaa vettä sen verran, että taikinasta tulee paksuhkoa. Taikina muistuttaa pannukakkutaikinaa.
4. Kun seos on jäähtynyt, lisää seokseen kananmuna. Vatkaa reippaasti, ettei taikina paakkuunnu.
5. Laita näkkileivät pöydälle ja riko kaulimella karkeaksi jauheeksi. Leivät saavat jäädä karkeammaksi kuin korppujauhot.
6. Sekoita erillisessä laakeassa astiassa näkkileipämurska, korppujauhot ja halutessasi pippuri.
7. Mittaa isoon laakeaan kattilaan öljyä niin paljon, että pohja peittyy. Kuumenna.
8. Käytä sipulirenkaat ensin taikinaseoksessa. Nosta seuraavaksi korppujauho-näkkileipäseokseen. Kääntele sipulirenkaita, jotta kuorrutus peittää ne tasaisesti.
9. Nostele sipulirenkaat öljyyn ja paista kullankeltaisiksi. Ole tarkkana paiston aikana, koska sipulirenkaat valmistuvat nopeasti.
10. Nosta sipulirenkaat talouspaperin päälle, joka imee ylimääräisen rasvan.