
Suolaiset piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Sipuli tuo piirakkaan aavistuksen makeutta. Tarjoile esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa. Piirakka maistuu myös kylmänä.
Ainesosat
Pohja: | |
25 g | tuorehiivaa |
1 dl | riisijuomaa |
0,25 tl | suolaa |
3 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
50 g | maidotonta margariinia |
Voitelu: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
5 | sipulia |
2 rkl | öljyä |
1 tl | kasvisliemijauhetta (tarkista ainesosat) |
1 dl | vettä |
3 rkl | riisijuomaa |
1 tl | mustapippuria |
1 tl | timjamia |
2 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
Linkitetyt ruoka-aineet:
hiiva, ruokasuola, sipuli, hiivauute, vesi, timjami, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, rosmariini, mustapippuri, E415, etikka, E202
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Valmista pohja. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, jauhot ja sulatettu rasva.
2. Sekoita tasaiseksi. Kohota 10-15 minuuttia.
3. Voitele piirakkavuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
4. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä 15 minuuttia. Lisää liemijauhe (tarkista sopivuus ruokavalioon) ja vesi. Kuumenna, kunnes vesi on haihtunut.
5. Lisää kasvijuoma ja mausteet. Kaada täyte vuokaan.
6. Ripottele pinnalle "juusto". Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.