Sipulipiirakka riisijuomasta resepti

Sipulipiirakka riisijuomasta
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Sipuli tuo piirakkaan aavistuksen makeutta. Tarjoile esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa. Piirakka maistuu myös kylmänä.

Ainesosat

Pohja:  
25 g tuorehiivaa
1 dl riisijuomaa
0,25 tl suolaa
3 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
50 g maidotonta margariinia
Voitelu:  
1 rkl maidotonta margariinia
Täyte:  
5 sipulia
2 rkl öljyä
1 tl kasvisliemijauhetta (tarkista ainesosat)
1 dl vettä
3 rkl riisijuomaa
1 tl mustapippuria
1 tl timjamia
2 dl maidotonta "juusto"raastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: hiiva, ruokasuola, sipuli, hiivauute, vesi, timjami, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, rosmariini, mustapippuri, E415, etikka, E202

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista pohja. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, jauhot ja sulatettu rasva.

2. Sekoita tasaiseksi. Kohota 10-15 minuuttia.

3. Voitele piirakkavuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

4. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä 15 minuuttia. Lisää liemijauhe (tarkista sopivuus ruokavalioon) ja vesi. Kuumenna, kunnes vesi on haihtunut.

5. Lisää kasvijuoma ja mausteet. Kaada täyte vuokaan.

6. Ripottele pinnalle "juusto". Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.