Sipulipiirakka resepti

Sipulipiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Sipuli tuo piirakkaan aavistuksen makeutta. Tarjoile esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa. Piirakka maistuu myös kylmänä.

Ainesosat

Pohja:  
25 g tuorehiivaa
1 dl laktoositonta maitoa
0,25 tl suolaa
3 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
50 g laktoositonta margariinia
Voitelu:  
1 rkl laktoositonta margariinia
Täyte:  
5 sipulia
2 rkl öljyä
1 tl kasvisliemijauhetta
1 dl vettä
3 rkl laktoositonta kermaa
1 tl mustapippuria
1 tl timjamia
2 dl laktoositonta juustoraastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: hiiva, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, ruokasuola, sipuli, hiivauute, vesi, timjami, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, valkosipuli, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista pohja. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, jauhot ja sulatettu rasva.

2. Sekoita tasaiseksi. Kohota 10-15 minuuttia.

3. Voitele piirakkavuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

4. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä 15 minuuttia. Lisää liemijauhe (tarkista sopivuus ruokavalioon) ja vesi. Kuumenna, kunnes vesi on haihtunut.

5. Lisää kerma ja mausteet. Kaada täyte vuokaan.

6. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.