Sipulikeitto resepti

Sipulikeitto
Keitot
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Kananmuna ja kananmunatuotteet

Reseptistä tulee kahdeksan alkukeittoannosta tai neljä kevyttä lounasannosta. Pitkä hauduttaminen tuo sipuleista makeuden esiin.

Saat reseptistä vehnättömän, kun käytät siinä ruokavalioosi sopivaa vehnätöntä leipää.

Ainesosat

1 kg sipuleita
6 valkosipulinkynttä
4 rkl rypsiöljyä
2 rkl kuivattua timjamia
2 laakerinlehteä
1,2 l vettä
1,5 tl suolaa
1 tl mustapippuria
4 gluteenitonta leipäviipaletta
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, valkosipuli, timjami, laakerinlehti, vesi, ruokasuola, rypsiöljy, mustapippuri, vehnätärkkelys jossa gluteenia enintään 20mg/kg, siirappi, gluteeniton ohratärkkelys, hiiva, E466, E412, E415, maltodekstriini, rapsiöljy, sokerijuurikaskuitu, pellavansiemen, psylliumsiemen, kumina, E322/rapsilesitiini, E471, maissitärkkelys, luontainen määrittelemätön aromiuute

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuumenna öljyä laakeassa kattilassa. Lisää sipulit, timjami ja laakerinlehdet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 15 minuuttia.

2. Ota kansi pois ja käännä levyä isommalle. Ruskista sipulit kullankeltaisiksi. Lisää vesi ja mausteet. Käännä lämpöä taas pienemmälle ja hauduta 20 minuuttia. Lämpö on sopiva, kun keitto juuri ja juuri poreilee.

3. Tarkista maku, poista laakerinlehdet ja kaada keitto tarjoilukulhoihin. Revi jokaiseen kulhoon leipäpaloja.

Vinkki: Halutessasi voit viimeistellä keiton uunissa. Jaa keitto uuninkestäviin kippoihin. Revi jokaiseen kippoon pala leipää, lisää hieman (maidotonta) juustoraastetta ja paista uunissa grillivastuksella, kunnes juusto sulaa.