
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Reseptistä tulee kahdeksan alkukeittoannosta tai neljä kevyttä lounasannosta. Pitkä hauduttaminen tuo sipuleista makeuden esiin.
Saat reseptistä vehnättömän, kun käytät siinä ruokavalioosi sopivaa vehnätöntä leipää.
Ainesosat
1 kg | sipuleita |
6 | valkosipulinkynttä |
4 rkl | rypsiöljyä |
2 rkl | kuivattua timjamia |
2 | laakerinlehteä |
1,2 l | vettä |
1,5 tl | suolaa |
1 tl | mustapippuria |
4 | gluteenitonta leipäviipaletta |
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuumenna öljyä laakeassa kattilassa. Lisää sipulit, timjami ja laakerinlehdet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 15 minuuttia.
2. Ota kansi pois ja käännä levyä isommalle. Ruskista sipulit kullankeltaisiksi. Lisää vesi ja mausteet. Käännä lämpöä taas pienemmälle ja hauduta 20 minuuttia. Lämpö on sopiva, kun keitto juuri ja juuri poreilee.
3. Tarkista maku, poista laakerinlehdet ja kaada keitto tarjoilukulhoihin. Revi jokaiseen kulhoon leipäpaloja.
Vinkki: Halutessasi voit viimeistellä keiton uunissa. Jaa keitto uuninkestäviin kippoihin. Revi jokaiseen kippoon pala leipää, lisää hieman (maidotonta) juustoraastetta ja paista uunissa grillivastuksella, kunnes juusto sulaa.