Sipuli-bataattipiirakka resepti

Sipuli-bataattipiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Pitkään kuullotetut sipulit ja makeahko bataattisose tuovat herkullista makua tähän piirakkaan. Piirakkapohjassa käytetään täysjyvädurrajauhoa. Durran tilalla voit käyttää myös tattaria tai gluteenitonta kauraa. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.

Ainesosat

5 sipulia
2 rkl rypsiöljyä
Pohja:  
3 dl täysjyvädurrajauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
100 g maidotonta margariinia
0,75 dl vettä
Vuoan voitelu: maidotonta margariinia
Sipulien mausteeksi:  
1 tl timjamia
0,5 tl suolaa
3 dl bataattisosetta
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, ruokasuola, vesi, timjami, bataatti, rypsiöljy, durra, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita paistinpannulla rasvassa sen aikaa, kun teet muut piirakkaan liittyvät valmistelut.

2. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon rasva. Lisää neste ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

3. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 28 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja laidoilla. Pistele pohjaan reikiä haarukalla.

4. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia.

5. Mausta paistinpannulla hautuneet sipulit yrtillä, suolalla ja bataattisoseella.

6. Kumoa seos piirakkavuokaan.

7. Paista 200-asteisessa uunissa vielä 30 minuuttia.