
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Pitkään kuullotetut sipulit ja makeahko bataattisose tuovat herkullista makua tähän piirakkaan. Piirakkapohjassa käytetään täysjyvädurrajauhoa. Durran tilalla voit käyttää myös tattaria tai gluteenitonta kauraa. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Ainesosat
5 | sipulia |
2 rkl | rypsiöljyä |
Pohja: | |
3 dl | täysjyvädurrajauhoja |
0,5 tl | suolaa |
1 tl | leivinjauhetta |
100 g | maidotonta margariinia |
0,75 dl | vettä |
Vuoan voitelu: | maidotonta margariinia |
Sipulien mausteeksi: | |
1 tl | timjamia |
0,5 tl | suolaa |
3 dl | bataattisosetta |
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita paistinpannulla rasvassa sen aikaa, kun teet muut piirakkaan liittyvät valmistelut.
2. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon rasva. Lisää neste ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
3. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 28 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja laidoilla. Pistele pohjaan reikiä haarukalla.
4. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
5. Mausta paistinpannulla hautuneet sipulit yrtillä, suolalla ja bataattisoseella.
6. Kumoa seos piirakkavuokaan.
7. Paista 200-asteisessa uunissa vielä 30 minuuttia.