Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Sienten tilalla voit käyttää myös ruokavalioosi sopivaa jauhelihaa tai esikeitettyjä kikherneitä. Vaihtelua risottoon saat myös paistamalla joukkoon kasviksia. Saat risotosta soijattoman, kun jätät soijakastikkeen pois - lisää silloin hieman enemmän suolaa.
Ainesosat
1 l | sieniä, esim. kantarelleja |
1 | sipuli |
3 rkl | maidotonta margariinia |
2 dl | risotto- tai puuroriisiä |
4 dl | vettä |
0,5 tl | suolaa |
1 rkl | vehnätöntä soijakastiketta |
0,5-1 tl | kuivattua kirveliä |
ripaus | mustapippuria |
100 g | säilöttyä latva-artisokkaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
metsäsieni, sipuli, vesi, ruokasuola, kirveli, latva-artisokka, rypsiöljy, kookosöljy, sheaöljy, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, riisi (vilja), soijapapu, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl
1. Paista puhdistettuja ja pilkottuja sieniä pannulla kunnes niistä irtoaa nestettä.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää se sienten joukkoon yhdessä rasvan kanssa. Kuullota hetki.
3. Lisää joukkoon riisi, vesi ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 30-40 min. Hämmennä välillä ja lisää vettä, jos risotto näyttää kuivuvan.
4. Laita latva-artisokat lämpiämään valmiin risoton päälle pannulle viisi minuuttia ennen tarjoilua. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.