Sienirisotto resepti

Sienirisotto
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Sienten tilalla voit käyttää myös ruokavalioosi sopivaa jauhelihaa tai esikeitettyjä kikherneitä. Vaihtelua risottoon saat myös paistamalla joukkoon kasviksia. Saat risotosta soijattoman, kun jätät soijakastikkeen pois - lisää silloin hieman enemmän suolaa.

Ainesosat

1 l sieniä, esim. kantarelleja
1 sipuli
3 rkl maidotonta margariinia
2 dl risotto- tai puuroriisiä
4 dl vettä
0,5 tl suolaa
1 rkl vehnätöntä soijakastiketta
0,5-1 tl kuivattua kirveliä
ripaus mustapippuria
100 g säilöttyä latva-artisokkaa
Linkitetyt ruoka-aineet: metsäsieni, sipuli, vesi, ruokasuola, kirveli, latva-artisokka, rypsiöljy, kookosöljy, sheaöljy, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, riisi (vilja), soijapapu, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Paista puhdistettuja ja pilkottuja sieniä pannulla kunnes niistä irtoaa nestettä.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää se sienten joukkoon yhdessä rasvan kanssa. Kuullota hetki.

3. Lisää joukkoon riisi, vesi ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 30-40 min. Hämmennä välillä ja lisää vettä, jos risotto näyttää kuivuvan.

4. Laita latva-artisokat lämpiämään valmiin risoton päälle pannulle viisi minuuttia ennen tarjoilua. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.