Sieniperunat resepti

Sieniperunat
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Sieniperunat sopivat lisäkkeeksi esimerkiksi pihville. Voit käyttää kantarellien tilalla myös muita metsäsieniä, jotka eivät vaadi ryöppäämistä. Lisää halutessasi tuoreita yrttejä.

Ainesosat

0,5 l kantarelleja
1 sipuli
4 keitettyä perunaa
2 rkl öljyä
0,25-0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: metsäsieni, sipuli, peruna (juures), ruokasuola, rypsiöljy, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
2
kpl

1. Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Pilko keitetyt perunat.

2. Laita sienet pannulle ilman rasvaa. Paista hetki, kunnes sienistä irtoaa nestettä.

3. Lisää pannulle rasva ja sipulisilppu. Kuullota muutama minuutti. Lisää perunat. Paista melko isolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes perunat saavat väriä.

4. Mausta.