Sienikastike kantarellista resepti

Sienikastike kantarellista
Kasvisruuat
Kastikkeet

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Reseptissä on käytetty kantarelleja ja sipulia, mutta ainekset voi vaihtaa omaan ruokavalioon sopiviin muihinkin sieniin tai kasviksiin. Valitse ruokakermavalmiste omat ruoka-allergiat huomioiden. Tarjoile kastike esimerkiksi riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainesosat

250 g kantarelleja
1 iso sipuli
1 rkl rypsiöljyä
2 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta)
0,25 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: metsäsieni, sipuli, ruokasuola, rypsiöljy, vesi, gluteeniton kaura, E1442, E472e, E331, E330, E415, E412, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Puhdista ja palastele sienet.

2. Paista sieniä puhtaalla pannulla, kunnes suurin osa sienien nesteestä on haihtunut.

3. Kuori ja pilko sipuli.

4. Lisää pannulle vähän rasvaa ja sipulikuutiot. Kypsennä sipuleita.

5. Lisää joukkoon neste ja mausteet. Anna sipulien kypsyä ja kastikkeen paksuuntua.