
Kasvisruuat
Kastikkeet
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Reseptissä on käytetty kantarelleja ja sipulia, mutta ainekset voi vaihtaa omaan ruokavalioon sopiviin muihinkin sieniin tai kasviksiin. Valitse ruokakermavalmiste omat ruoka-allergiat huomioiden. Tarjoile kastike esimerkiksi riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Ainesosat
250 g | kantarelleja |
1 | iso sipuli |
1 rkl | rypsiöljyä |
2 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
0,25 tl | suolaa |
0,25 tl | mustapippuria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
metsäsieni, sipuli, ruokasuola, rypsiöljy, vesi, gluteeniton kaura, E1442, E472e, E331, E330, E415, E412, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Puhdista ja palastele sienet.
2. Paista sieniä puhtaalla pannulla, kunnes suurin osa sienien nesteestä on haihtunut.
3. Kuori ja pilko sipuli.
4. Lisää pannulle vähän rasvaa ja sipulikuutiot. Kypsennä sipuleita.
5. Lisää joukkoon neste ja mausteet. Anna sipulien kypsyä ja kastikkeen paksuuntua.