Sieni-pekonimuffinit resepti

Sieni-pekonimuffinit
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tässä muffinissa yhdistyvät herkulliset syksyn maut. Nauti välipalana tai juhlavammin osana kahvipöytätarjoilua.

Ainesosat

0,5 l suppilovahveroita
15 g maidotonta margariinia
100 g raakaa pekonia
100 g sipulia
0,5 tl kuivattua timjamia
0,5 tl mustapippurirouhetta
3 kananmunaa
1,5 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
1 dl maidotonta "juusto"raastetta
3 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
1 dl tattarijauhoa
2 tl leivinjauhetta
Linkitetyt ruoka-aineet: metsäsieni, sika, sipuli, timjami, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, mustapippuri, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, maissitärkkelys, riisijauho, sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, tattari, E450

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Hienonna sienet pannulle ja anna osan nesteistä kiehua pois.

2. Laita pannulle hiukan rasvaa. Lisää hienonnetut pekonit ja sipulit.

3. Lisää lopuksi mausteet ja nosta pannu sivuun jäähtymään.

4. Valmista taikina vatkaamalla munat kasvijuoman ja "juuston" kanssa.

5. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

6. Lisää viimeisenä käännellen sieni-pekoni-sipuliseos.

7. Annostele taikina lusikalla muffinivuokiin tai muffinipeltiin. Taikina ei kohoa kovin paljon, joten voit täyttää vuoat lähes täyteen.

8. Paista 175-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.