Sieni-kinkkutaskut resepti

Sieni-kinkkutaskut
Liha- ja kanaruuat
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Taskut kätkevät sisäänsä mehevän sieni-kinkkutäytteen. Tarjoile kahvipöydän pikkusuolaisena tai nappaa mukaan piknikille.

Ainesosat

Taikina:  
1,25 dl laktoositonta maitoa
25 g tuorehiivaa
0,25 tl suolaa
1 tl sokeria
2 rkl rypsiöljyä
2 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta
Täyte:  
100 g laktoositonta raejuustoa
1 tl mustapippuria
0,25 tl suolaa
1 rkl persiljaa
80 g kinkkukuutioita
1 sipuli
60 g kantarelleja
Voitelu:  
1 kananmuna
Linkitetyt ruoka-aineet: maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, hiiva, ruokasuola, ruokosokeri, kananmuna, persilja, sipuli, metsäsieni, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, tattari, peruna (juures), pellavansiemen, psylliumsiemen, mustapippuri, sika, vesi, polydekstroosi, E451, E452, E407a, E316, E250

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Valmista taikina. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen.

2. Sekoita nesteeseen suola ja sokeri. Lisää öljy ja alusta taikinaa. Lisää jauhoja vähitellen.

3. Kohota taikina liinan alla 20-30 minuuttia.

4. Valmista täyte. Kaada raejuusto astiaan. Lisää joukkoon pippuri, suola, persilja ja kinkkukuutiot.

5. Hienonna sipuli ja lisää täytteeseen.

6. Kypsennä sienet pannulla. Sekoita muiden aineiden joukkoon.

7. Kumoa taikina jauhotetulla pöydälle. Leivo tangoksi ja jaa 10 palaan.

8. Kauli palat halkaisijaltaan n. 10 sentin pyörylöiksi. Jaa täyte tasaisesti pyörylöille.

9. Voitele taikinan reunat vedellä. Sulje taskut painelemalla reunat tiukasti yhteen.

10. Nosta taskut leivinpaperin päälle pellille. Voitele kananmunalla.

11. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.