Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Taskut kätkevät sisäänsä mehevän sieni-kinkkutäytteen. Tarjoile kahvipöydän pikkusuolaisena tai nappaa mukaan piknikille.
Ainesosat
Taikina: | |
1,25 dl | laktoositonta maitoa |
25 g | tuorehiivaa |
0,25 tl | suolaa |
1 tl | sokeria |
2 rkl | rypsiöljyä |
2 dl | gluteenitonta tummaa jauhoseosta |
Täyte: | |
100 g | laktoositonta raejuustoa |
1 tl | mustapippuria |
0,25 tl | suolaa |
1 rkl | persiljaa |
80 g | kinkkukuutioita |
1 | sipuli |
60 g | kantarelleja |
Voitelu: | |
1 | kananmuna |
Valmistusohje
1. Valmista taikina. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen.
2. Sekoita nesteeseen suola ja sokeri. Lisää öljy ja alusta taikinaa. Lisää jauhoja vähitellen.
3. Kohota taikina liinan alla 20-30 minuuttia.
4. Valmista täyte. Kaada raejuusto astiaan. Lisää joukkoon pippuri, suola, persilja ja kinkkukuutiot.
5. Hienonna sipuli ja lisää täytteeseen.
6. Kypsennä sienet pannulla. Sekoita muiden aineiden joukkoon.
7. Kumoa taikina jauhotetulla pöydälle. Leivo tangoksi ja jaa 10 palaan.
8. Kauli palat halkaisijaltaan n. 10 sentin pyörylöiksi. Jaa täyte tasaisesti pyörylöille.
9. Voitele taikinan reunat vedellä. Sulje taskut painelemalla reunat tiukasti yhteen.
10. Nosta taskut leivinpaperin päälle pellille. Voitele kananmunalla.
11. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.